Mode hösten 2015

Den absolut största trenden hösten 2015 är 70-tals looken. Och som vi alla vet så var 70-talets färger brunt, orange, senapsfärgat, grönt och camel. Denna höst är trenden också att klä sig snyggt i kylan och nyckelplaggen är stickade. Väldigt hett just nu är att polotröjan tagit revansch och kommer att bli höstens stora trendplagg. Man ska lyckas få till den sofistikerade hippiekänslan. Inte flumhippie alltså utan sofistikerad hippie. Väldigt hett i höst är också de utsvängda jeansen med hög midja, allt i äkta 70-tals anda. Vill man inte ha jeans så går det bra med ett par lite tjockare strumpbyxor med en kjol i lite kraftigare material över. Till detta kan man med fördel välja ett par lågskor i maskulin stil.

I höst så är de flesta plaggen stickade, även byxorna kan vara stickade. Mycket poppis kommer den lite kraftfullare ponchon att bli i år, gärna stickat men det går även bra i filt material. De stickade tröjorna varierar i form och längd och är gärna i neutrala färger som vitt, grått och beige. Mycket ullstickade koftor och jumprar kommer att smycka butikerna i höst.

Och som vanligt när det handlar om trender så är det att hitta sin egen stil i trenden. Bär plagg som du tycker är snygga och som passar just dig, din kropp och din stil. Trender går ju i cykler och har ju varit på tapeten tidigare. Har man tur så kan man gräva fram någon favorittröja från förr i förrådet. Satsa på nyckelplagg som du kommer att kunna kombinera med andra plagg som du har i garderoben. Är mormor eller mamma duktiga på att sticka? Då kan du be dem om att sticka en tröja till dig efter dina önskemål och på så sätt få en helt unik tröja som ingen annan har.

Är plånboken skral men du verkligen känner att du vill ha lite plagg från höstens stora mode trend, i så fall så går vårt tips till att handla second hand. Där kan man ju handla en hel garderob för under 500 spänn och hitta unika snygga plagg som inte massproduceras. Är du inte så mycket för att går runt i affärer och leta låga priser och snygga plagg så har vi ju i dag vårt älskade Internet där sajter som ebay och tradera gör att du kan buda hem plagg till riktigt förmånliga priser. Endast några klick bort så kan du hitta en favorittröja som sedan bekvämligt nog hamnar i postlådan efter några dagar. Ingen trängsel eller spring i affärer. Nackdelen kan ju vara att man inte kan prova plaggen och på så sätt veta om de sitter snyggt eller inte. Välj plagg och märken som du vet vad du brukar dra för storlek i. Svårast att handla på nätet är jeans som är väldigt viktigt att de passar och sitter snyggt på kroppen.
Men just tröjor och koftor brukar vara lätt att hitta rätt storlek på och ofta så beskriver säljaren plagget mycket väl i sin beskrivning.