Höstens skomode 2015 – Detta kan vi vänta oss!

Höstens skomode 2015

Det är lika spännande varje ny säsong vad som komma skall i butikerna. Vad är rätt och vad är fel? Egentligen så finns det inte något rätt och fel i modevärlden utan egentligen så handlar det om att stå för sin egen stil. Med det sagt så vill vi i alla fall presentera skomodet för hösten 2015, finns det något som faller dig i smaken eller inte, thats your choise!

Vi börjar med att lista topp fem av höstens skomode och först ut är:

  1. Skyhöga stövlar som når en bit upp på låret. Materialet kan variera men mocka är hett och kalvläder är också hett och undrar om inte de ska gå i svart ändå för den lite mer edgy stilen.
  2. Metallic är väldigt hett i höst. Hetast är nog bronsmetallic eller kopparmetallic som är otroligt het eftersom de dessutom går i de varmare höstfärgerna. Metallic finns i alla typer av skor, allt från stövel med klack till lågskor i herrinspirerat mode men också såklart som pumps och mer originella klackskor som är perfekt att ha på sig på festen eller middagen.
  3. Herrmodet med lågskor med snörning alternativt loofers är väldigt väldigt hett i höst. Både på klädfronten och på skofronten. De herrinspirerade skorna behöver inte vara låst i just en modell utan du kan leka fram och kolla runt på olika sidor på vad som passar just dig. Kanske ett par blanka skinande lågskor skulle passa perfekt till din garderob eller varför inte ett par med lite diskreta mönster. Höstens färger är grått, brunt, svart och senapsgult.
  4. Mocka! Mocka mig hit och mocka mig dit. Mockan syns som ett tydligt statement på catwalken för hösten 2015. Materialet är som en röd tråd igenom hela skomodet. Som stövlar, lågskor, högklackat, pumps och dessutom i olika färger som orange, grå, beige och svart. Viktigt att tänka på om du köper ett par mockaskor är att du impregnerar dem väl, då håller de lika bra som läder eller skinnskor.
  5. Även Bikerboots är hett i höst, dessa finns både som lågskor, och som stövlar, klackhöjden varierar lik som färgerna. Men hetaste färgen på ett par rediga Bikerboots är ändå svart. Möjligtvis så kan de ligga i gränslandet mellan svart och mörkt sotgrått för att få den där riktiga badas ala Sons of Anarchy.

Slutligen vill vi säga som alltid att allra coolast är om du följer din egen stil och står för den. Gillar du färg så är du ju tokhet i ett par knallröda mockasiner i mocka. Gillar du de maskulina lågskorna så kan du med fördel kombinera dessa med ett par strumpbyxor i höstig fär samt en klänning som du gillar. Det finns så många oändliga möjligheter i att tolka ett mode som passar just dig, så kör bara kör och var stolt över dina val. Gillar du bekvämlighet samt är aktiv och rör dig mycket, satsa på ett par fotriktiga sneakers i en cool färg eller varför inte ett par guldsneakers?