Hett mode just nu, mönster!

Aldrig någonsin har det väl varit så mycket olika mönster på kläderna i butiken, det känns lite som att allt är tillåtet både materialmässigt och i mönster mix.

Först ut så har vi det älskade leopardmönstret som vi aldrig tycks tröttna på. Vi ser det som accessoarer i hemmet i form av kuddar och handdukar men framför allt så ser vi det i våra klädbutiker. Ibland så är hela plagget täckt med det härliga mönstret medan vissa plagg endast har en attiralj av det. Mönstret behöver inte vara låst i det klassiska leopardmönstret utan kan också komma i mer färggranna eller nedblekta varianter.

Barnsliga tryck på t-shirtar och tights har varit väldigt populärt den senaste tiden. Tryck som tecknade figurer som superman och Disneyfigurer som Musse Pigg. Väldigt populär har Batmanloggan blivit som ses både på tröjor, jackor och tights på vuxenavdelningen.

80-tals tryck är också himla hippt, det kan vara en blixt med en rosa bakgrund eller andra lite kitschiga tryck i neonfärger som var så talande för åttitalet, denna trend börjar dock att blekna lite och årtiondet innan det glada 80-talet börjar att inta butikerna, nämligen 70-talet med de mer jordiga färgerna och mer följande former på kläderna.

Grafiska mönster och blommiga mönster har vi sett mycket av under våren och sommaren. Personligen så tycker jag att de grafiska mönstren är snyggast svart mot vitt för att verkligen få fram den coola kontrasten som framträder då. Gröna och blårandiga tröjor har också varit mycket hett gärna i kombination med varandra, det har vi också sett på de blommiga klänningarna som ofta gått i just de färgerna.

Men nu är det nya tider och nya färger i butikerna. Sommaren glada blommighet har bytts ut mot stickade tröjor i alla dess former gärna i snälla naturmaterial som vitt, grått och beige. De mer jordiga och naturliga färgerna kommer alltid till hösten, vi matchar liksom årstiden. På vintern är det snyggt med kalla skandinaviska färger och till våren så kommer alltid pasteller och lite mer färg och på själva sommaren så färgar vi till det ordentligt för att matcha våra snygga solbrännor. I skandinavien så har vi ju också en sådan enorm kontrast i våra årstider och då blir detta än mer tydligt.

Kanske klär vi också ner oss lite under vinterhalvåret allt ska ju ändå täckas med tjocka jackor, halsdukar och mössor. Inte är det lätt att trippa runt i klackskor i Sverige på vintrarna heller det är nog mer rejäla vinterkängor som gäller. De kallaste dagarna har vi även överdragsbyxor eller täckbyxor på oss medan att vi ett halvår senare går i bara ben, flipflops och linne. Det är ganska stora hopp mellan årstiderna och därför blir även utbudet på kläder även det väldigt skiftande i butikerna under året.

De väldigt skiftande vädret gör att vi också måste ha väldigt mycket kläder och för en hel familj med växande barn så ligger nog klädkontot väldigt mycket högre än i de länder där skiftningarna är lite mildare.